Türkiye Gazeteciler Federasyonu 57. Başkanlar Konseyi toplantısı Adıyamanda gerçekleştirildi.
Toplantıda mesleki sorunlar tartışıldı, Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurul ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Aslan: “Adıyaman’ı tanımayan kalmadı”
Başkanlar Konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan, “Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti olarak bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktayız. Bu toplantı vesilesi ile ülkemizin değişik coğrafyalarından gelen değerli meslektaşlarımıza başta Nemrut Dağı gibi dünyanın en önemli tarihi ören yerlerini, demokratik yapısı itibariyle Dünya üzerinde barış ve kardeşliğin birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı Adıyaman’ı tanıtmanın heyecanını yaşadık. Basın emekçilerimizin sorunlarının masaya yatırılmasının yanı sıra ülke gündemi ve toplantılarının yapıldığı şehirler ile ilgili başlıca sorunların ele alınarak çözüm yolları arandığı başkanlar konseyi toplantısı mesleki birlikteliğin önemini de ortaya koyuyor. Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde üstlendiğimiz 57. Başkanlar konseyi toplantısına destek veren Adıyaman Valimiz Nurullah Naci Kalkancı’ya Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza sivil toplum örgütlerimize teşekkür ederim” dedi.
Karaca: “Toplantılarımız bölgeye değer katıyor”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise Adıyaman’lıların misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Adıyaman mutlaka tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle 57. Başkanlar Konseyi toplantımızı burada gerçekleştirdik. Başkanlar Konseyi toplantılarını gerçekleştirdiğimiz her yerde, başta bölgesel olmak üzere gündemdeki sorunları tartışıyor ve çözüm önerileri üretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Kalkancı: “Görev yaptığımız yerler, ikinci memleketimiz”
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise “Adıyaman’da bu toplantıyı yapan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya teşekkür ederim. Bizim görev yaptığımız yerler ikinci memleketimiz haline gelir. Bir yeri bizim anlatmamız farklıdır, dışarıdan görülmesi farklıdır. Oranın nasıl algılandığı nasıl görüldüğü dışarıdan gelenlerin anlatması önemlidir. Ben bu organizasyonu düzenleyen emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.
Kutlu: “Adıyaman huzur şehridir”
Federasyon üyesi Cemiyet Başkanlarının ziyaret ettiği diğer bir kurum ise Adıyaman Belediyesi oldu. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, samimi duygularla karşıladığı gazetecilere Adıyaman’ın sosyo-kültürüle yapısı ve belediyecilik hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Kutlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Basın olmadan Adıyaman’ı tanıtmak mümkün değil, Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Nemrut dağı kadar çok fazla tarihi ve kültürel eserimiz var. Bu sebeple bu kadar çok sayıda gazetecinin ilimize gelmesi bizleri heyecanlandırdı. Bölgemizde kimi yerlerde yüzde 90’lara ulaşan elektrikte kayıp-kaçak oranı Adıyaman’da yüzde 7’lerde, vergi ödeme oranı ise yüzde 90’ların üstünde. Adıyamanlılar her zaman devletinin yanında olmuştur. Terörün hiçbir zaman hüküm süremediği ilimizde halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Bu kadar güzel insanların bir arada yaşamasından dolayı da Adıyaman huzur ve barış şehri olarak nam salmıştır” diye konuştu.
“Amanos tünelini heyecanla bekliyoruz”
TGF Başkanlar Konseyi üyelerinin son ziyareti ise, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’ya oldu. ATSO Başkanı Mustafa Uslu, misafirlerine Adıyaman’ın sanayi, ticaret ve sektörel yapısı hakkında bilgiler verdi.
Mustafa Uslu, “Adıyaman birçok alanda, kendi bölgesinde önemli bir konumdadır. İlimiz 670 bin nüfuslu bir kenttir. Doğu ile batı arasında bir köprü görevini görmektedir. Ülkemizin en şirin ve huzurlu kentleri arasında yer almaktadır. Adıyaman’da bizim lokomotif sektörümüz dediğimiz sektörler yer almaktadır. Türkiye’nin içinde barındığı önemli sektörler ilimizde bulunmaktadır. Bunlardan biri mermer sektörüdür. Türkiye’de çıkan mermerler rezervinin yüzde 13’ü Adıyaman’da yer almaktadır. İlimizde çıkan mermer rezervleri ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. İlimizde günde 90 ila 100 tır mermer çıkarak, Mersin limanına kütük olarak gitmektedir. Bizlerin bu mermerleri dünya piyasayla buluşturmamız gerekiyor. Bu ülkenin en önemli sıkıntılarından biri de döviz getirileridir. Bu şekilde bu durumun önüne geçmiş oluruz. Ayrıca dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı Adıyaman’da yer almaktadır. Geçmiş yıllarda yaşanan terör olayları turizm sektörünü olumsuz yönde etkilese bile bu yıl turizm sektöründe önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İnanç turizmi açısından da ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmakta. Sahabe Safvan Bin Muattal’ın Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yer alıyor olması inanç turizmi açısından da önem arz etmektedir” dedi.
İskenderun Gazeteciler Başkanı Veysel Cıncık’ın Amanos Tünelinin açılması akabinde bölgeye sağlayacağı faydalar yönündeki sorusuna yanıt veren Başkan Uslu, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. İhracatın en büyük gider kalemi nakliyedir. Amanos tüneli açıldıktan sonra, İskenderun limanına ulaşım çok daha kolay olacak. Dolayısıyla, Mersin limanı yerine İskenderun’u tercih ederiz” şeklinde konuştu.